Scleroseforening giver Aalborg topkarakter

Foto: Malte Abildgaard Christensen

Scleroseforeningen har tjekket tilgængeligheden i landets butikker og af alle byer klarede Aalborg sig bedst.

Som en del af en større kampagne med navnet ScleroseTour 12, tjekkede Scleroseforeningen i sidste uge tilgængeligheden i blandt andet Aalborg. Nu er kampagnen slut, mere end 1200 butikker blev testet og af alle byer klarede Aalborg sig bedst

Et trin op, et trin ned, en smal dør. Der er mange mulige forhindringer, når et menneske med handicap ønsker at trille en tur ind i en tilfældig butik.

En tur op og ned ad Bispensgade afslørede i sidste uge, at man dog ikke er helt dårligt stillet, hvis man ønsker at foretage sin shoppingtur i kørestol i Aalborg.

Her delte Scleroseforeningen som en del af en landsdækkende kampagne i sidste uge smileys ud til butikker med god tilgængelighed. Og resultatet var flot i Aalborg.

- Vi passerede 45 butikker på vores tur i Aalborg. Da vi var færdige, havde vi uddelt smileys til 34 af butikkerne - det svarer til 76 procent, fortæller talsmand for ScleroseTour 12, Jens Holst.

Han sidder selv i kørestol på grund af sin sclerose og har gjort tilgængelighed til sin mærkesag.

Til sammenligning kunne byerne Valby og Hedehusene kun byde på god tilgængelighed i langt under halvdelen af butikkerne.

Flere nyheder fra TV2 Nord