Sct. Mariæ Skole køber hospice-bygninger

Fra 2018 vil det være skole i det nuværende Kamilianergaardens Hospice i Aalborg.

Kamilianergaardens Hospice i Aalborg skal ud og finde sig et nyt hjem. For selve Kamilianergaarden, der ligger på Kastetvej i Aalborg Vestby er blevet solgt til den katolske friskole Sct. Mariæ Skole, der i dag holder til i Valdemarsgade ikke langt fra Kamilianergaarden. Her går i dag 300 elever, men skolen oplever stor søgning og forventer i fremtiden at skulle huse 450 elever.

- Vi har på ingen måde et ønske om at blive en stor skole, men vi tænker, at vi også i et fremtidsperspektiv, hvor skolen gradvist vokser til at blive en tosporet skole med ca. 450 elever fortsat vil kunne fastholde det nærvær og den omsorg for den enkelte elev, som er en helt essentiel del af vores skolehverdag og læringsmiljø, udtaler skolebestyrelsesformand René Kristensen i en pressemeddelelse.

Sct. Mariæ Skole flytter ind på Kamilianergaarden i 2018, men hvor hospicet, der bor der i dag, skal bo, er endnu ikke afklaret.

- Vi er i gang med at afsøge mulighederne for at købe en grund her i området og bygge nyt, fortæller hospicechef Anette Agerbæk.

Kamilianergaarden arvede i april et millionbeløb og sammen med en bevilling fra Sundhedsministeriet blev det muligt at udvide i nye bygninger.

- Vi regner med at have afklaret hvor vi skal bygge, i løbet af nogle måneder, siger Anette Agerbæk, der er glad for at de nuværende bygninger er blevet solgt - men også glad for hvem de er blevet solgt til.

- Det giver god mening, at det er skolen, der overtager. På den måde er det de samme hænder, der overtager, som historisk har haft dem, slutter hospicechefen.


Seneste nyt

fra Nordjylland