Se billederne: Dansk soldat hopper med Dannebrog over Estland

00:44

En dansk soldat tog fredag Dannebrog med sig, da han hoppede i faldskærm ud over Estland

Valdemarsdag den 15. juni markerer den dag i 1219, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod esterne, hvor Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen og gav de danske soldater modet til at kæmpe videre. 

Det blev fredag markeret på en helt særlig måde, da et Air Transport Wing fra Flyvestation Aalborg havde et ærinde i Estland, hvor der er udstationeret danske soldater. 

På turen var der indlagt et faldskærmsudspring, hvor en af soldaterne på flyet tog Dannebrog med sig, da han sprang ud over Estland. 

- Det handler om, at vi har 200 danske soldater i Estland, der kører rundt i tunge køretøjer og larmer og støjer. Det er forstyrrende for de lokale indbyggere, så derfor tænkte vi, at vi gerne ville give dem noget igen, siger Lars Skjoldan, presseofficier hos Forsvaret. 

Soldaten med Dannebrogsflaget landede i et gammel stadion i byen Tappa, hvor de danske soldater holder til. Her var der efterfølgende koncert og fest for de lokale indbyggere og de internationale soldater, der er i Estland sammen med danskerne. 

Du kan se alle billederne af faldskærmsudspringet ovenover artiklen.

Flere nyheder fra TV2 Nord