Se billederne: Naturmødet er i gang

Historiens andet naturmøde er skudt i gang. Se billeder og video fra åbningsceremonien her.

Naturmødet 2017 er begyndt. Torsdag klokken 14 bød Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (Socialdemokratiet) velkommen til årets naturmøde i Hirtshals, som er det andet nogensinde.

- Naturmødet er vigtigt, fordi det er meningsudveksling. Det er her, der skal findes løsninger. Meninger skal blive til resultater, sagde Arne Boelt.

Hjørring Kommune bruger to millioner kroner på at afholde Naturmødet, der blev åbnet med et show, som en række skoleelever havde sat sammen.

Efterfølgende stod Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening og Lone Andersen fra Landbrug & Fødevarer for åbningstalen.

- Vi er i færd med at presse livet ud af naturen. Skurken er os selv. Vi vil fylde arealerne. Danmark når ikke internationale mål om ikke at vende tabet af arter. Vi giver en fattigere natur videre til næste generation, lød det blandt andet i åbningstalen, hvor målet for Naturmødet også blev understreget.

- Med tre dages grønne debatter, så vi sikrer vi, at vores efterkommere også får gavn af naturen.

Naturmødet finder sted i Hirtshals fra torsdag til lørdag. Der vil i løbet af de tre dage blive afholdt en række debatter og arrangementer.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland