Se billederne: Sommertid er sælungetid hos Nordsøen Oceanarium

Tirsdag morgen kom en lille ny sælunge til verden i Nordsøen Oceanarium - den spættede sæl Maria er blevet mor igen.

Det er ikke usædvanligt, at storken lægger vejen forbi sælanlægget i Nordsøen Oceanarium på denne tid af året - men tirsdag morgen fik medarbejderne på stedet alligevel lidt af en overraskelde, da de mødte.

For den spættede sæl, Maria, havde i løbet af natten født den unge, hun har båret på siden sensommeren sidste år. Så formidlerne fik pludelig travlt med kameraet for at forevige mor og nyfødt unge.

Det fortæller Jeppe Hyttel Nedergaard for Nordsøen Oceanarium.

Den spættede sæl Maria, som er 12 år gammel, blev også mor sidste år til sælungen Marina. Begge gange har det været med den et år ældre Thor som far.

Men der går nok lidt tid, før den nye sælunge, som kom til verden med en kampvægt på cirka 10 kilo, får et navn. For det er ikke helt lige til at bestemme kønnet, når ungen er nyfødt.

Skal den nyfødte unge følge normen, vil den de næste uger tage cirka et kilo på om dagen. Det er en imponerende vægtøgning, som skyldes, at sælmælk har et fedtindhold på svimlende 50 procent, hvilket er en del mere end piskefløde.

Ungen er enten blevet født på land eller i lige i vandkanten, og som det kan ses på billederne, har den allerede taget sin første svømmetur i det 800.000 liter store bassin. Selvfølgelig undre kyndig overvågning af sin mor.

 

 

Der er sælfodring hver dag klokken 12 og klokken 16 i Nordsøen Oceanarium, hvor der er rig mulighed for at få et glimt af det nyeste medlem af sælfamilien.


Seneste nyt

fra Nordjylland