Se billederne: Vikingerne indtog Lindholm Høje

00:50

På Lindholm høje har der hele weekenden været vikingemarked. Her kunne børnene for eksempel komme i vikingeskole og lære, hvordan man slås som en ægte viking, og ved de forskellige stande blev der arbejdet med alt fra glas til tøj.

Lørdag og søndag var der igen vikingemarked på Lindholm Høje - et årligt marked, hvor vikingetiden bliver levende for deltagerne.

Traditionen var der i denne weekend, den sidste i juni, vikingemarked på Lindholm Høje. Et marked, der har eksisteret i mere end 25 år, og som hver gang er velbesøgt.

Her kan børn for eksempel komme i vikingeskole og lære, hvordan man slås som en ægte viking. Og ved de forskellige stande bliver der hvert år arbejdet med alt fra glas til tøj.

Omtrent 100 frivillige fra vikinge-gruppen Lindholm Høje sørger for, at markedet går, som det skal. Og en af dem, Anny Svendsen fra vikingegruppen, har en god forklaring på, hvorfor markedet er så populært:

- Vi fortsætter, der hvor arkæologerne slipper. Arkæologer og museer sætter jo ting i montre, og der kan man ikke komme til. Men på vikingemarkedet her har det hele tiden været tanken, at vi skulle fortælle om vikingetiden og vise folk, hvordan vikingerne har levet. Så de kan komme og røre ved vores dragter og se, hvordan det hele er lavet, siger Anny Svendsen.

Forsiden lige nu