Unge fra Brønderslev opfordrer til at drikke mindre og opleve mere

Elever på Brønderslev Gymnasium er i fuld gang med at lave såkaldte lommefilm om alkoholvaner, målet er at unge skal drikke mindre.

Elever på Brønderslev Gymnasium er i fuld gang med at lave såkaldte lommefilm om alkoholvaner. Målet er at få Danmark væk fra den kedelige ende af ranglisten over hvilke lande, der har flest unge, der drikker.

Over 4.000 elever fra gymnasier over hele Danmark bliver filminstruktører for én dag. Det sker i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence Drik mindre – oplev mere, hvor eleverne skal konkurrere om at lave den bedste kampagnefilm. En film, der skal få unge på deres egen alder til at reflektere over alkoholkulturen i Danmark og på sigt få eleverne til at drikke mindre alkohol.

På Brønderslev Gymnasium betyder det, at hele årgangen af elever i 1.g – i alt 6 klasser med 168 elever – har brugt tirsdagen på at producere kampagnefilm, der skal bidrage til en ny alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Frem til den 2. december afholdes der workshops for over 4.000 1.g-elever på 20 gymnasier rundt om i landet. På workshoppen skal eleverne prøve kræfter med at idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere en kort kampagnefilm på mobil eller tablet.

Eleverne uploader de færdige film til en særlig kanal på lommefilm.dk, hvor de også kan gå ind og se hinandens film. Workshoppen afsluttes med, at eleverne stemmer om, hvilken af de mange film, der skal være med til at repræsentere netop deres gymnasium i den videre konkurrence og dermed indgå i nomineringen til konkurrencens førstepræmie: En alkoholfri-event til en værdi af 20.000 kr. for hele vindergymnasiets årgang af 1.g’ere.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland