Se videoen: Så går det vilde anderæs i Blokhus

00:37

Med kurs mod Vesterhavet: Så går det vilde anderæs

Anderæs-anderæs-anderæs. Sådan lød det igen og igen i dag på stranden i Blokhus, da Blokhus Strand Bådlaug fyrede op under det traditionsrige andeløb.

Det begyndte egentlig som en tilfældighed; fordi Blokhus Strand Bådelaug manglede penge. Man forsøgte i bestyrelsen med forskellige aktiviteter på stranden - uden stor succes, men da daværende bestyrelsesmedlem, Jens Haugaard, var til en 40 års fødselsdag, fik han en ide.

- Der var sådan nogle små plastikænder som bordkort, og så fik jeg ideen til anderæs, fortæller Jens Haugaard.

Han købte fluks små plastikænder for 4.000 kroner, og så kom anderæset i Blokhus i gang. Og det blev en succes med det samme. 

Anderæset går kort fortalt ud på, at de små plastikænder, som dem børnene har i badekaret, sættes ud i Blokhus Bæk samtidig mod Vesterhavet. Og så er det bare at vente og håbe. Vinder-anden er den and, der først når over målstregen, som ligger tæt på udmundingen til Vesterhavet.

Og som ethvert andet stort ræs bliver det naturligvis kommenteret undervejs. 

Ræset begynder da også med indskrivning, hvor man kan købe de ænder man ønsker med i ræset. Ænderne er nummererede og i alverdens farver.  Der er en mindre præmie til alle deltagere og hvert barn får også sin egen and med hjem. Der ud over er der præmier til de hurtigste fem ænder.

Overskuddet fra anderæset går til Fiskernes Hus til blandt andet dækning af husleje. 

- Det er en indtægt for os og en oplevelse for børnene og alle andre på stranden, fortæller Jens Haugaard.

Flere nyheder fra TV2 Nord