Seerstorm efter teknisk fejl på TV2/Nord

Mandag aften oplevede TV2/Nords seere at lyden og billederne i nyhedsudsendelsen klokken 19.30 på TV2 ikke stemte overens. Den tekniske fejl affødte efterfølgende en seerstorm.

TV2/Nords nyhedsudsendelse på TV2 mandag aften klokken 19.30 blev en rodet affære. Igennem tredive minutter sendte TV2/Nord en nyhedsudsendelse, hvor billeder og lyd ikke passede sammen.

- Det er nok den største udfordring på TV2/Nord, jeg har oplevet. Vi må bare erkende, at vi også laver fejl og håber på, at seerne vil bære over med os denne gang, siger TV2/Nords administrerende direktør, Pia Daugaard.

Det var en teknisk fejl, der betød, at billeder og lyd ikke fulgtes ad i nyhedsudsendelsen. Siden TV2/Nord i starten af januar gik i luften med den nye kanal, har der været en tidsforskel mellem nyhedsudsendelserne på TV2/Nords egen kanal og det, der bliver vist på TV2. Den udsendelse, der bliver vist på TV2/Nord præcis klokken 19.30, bliver sendt på TV2 få minutter senere, når reklameblokken på TV2 er overstået.

- Det har vi gjort for at spare seerne for reklametiden på vores nye kanal, sådan at nyhederne starter klokken 19.30 rent, siger Pia Daugaard.

Ikke første gang

Flere gange har seerne dog oplevet, at nyhedsudsendelsen på TV2 ikke er startet på det rigtige tidspunkt. Mandag aften gik det så for alvor galt, da lyd og billeder blev sendt forskudt på TV2. Da fejlen blev opdaget lykkedes det ikke at løse problemet. Den usynkroniserede udsendelse fortsatte derfor, fordi den samtidig blev sendt i en velfungerende udgave på TV2/Nord egen kanal.

- Der opstår nye fejl hver eneste dag hos os, og det er vi ikke rigtigt stolte af. Vi har fyldt huset op med ny teknik, nye funktioner, nye procedure og nye studier. Vi vil gerne gøre det så godt, men desværre er resultatet ikke særligt heldigt i øjeblikket, siger produktionschef Bjarke Toft.

Flere hundrede nordjyder har siden mandag aften kontaktet TV2/Nord på Facebook, telefon og E-mail efter mandagens fejlfulde udsendelse.

- Det er aldrig rart at få klager. Men selv om det lyder mærkeligt, så ser jeg det faktisk som noget positivt. Det viser, at vi på TV2/Nord har en betydning i folks tv-vaner, og det skal vi tage seriøst, siger direktør Pia Daugaard.

Løsning på vej

Problemerne med den forskudte sendetid mellem den nye kanal og TV2 betyder nu, at TV2/Nord allerede fra tirsdag aften sender nyhedsudsendelsen klokken 19.30 samtidig på TV2 og på det nye TV2/Nord.

- Fra i aften allerede skulle det gerne blive bedre, men hvornår vi har fuldstændigt styr på det her, det tør jeg ikke rigtigt at love nogen. Jeg håber, at vores seere er en smule overbærende i øjeblikket, fordi det er en stor mundfuld vi gaber over, og vi gør det så godt, som vi kan, siger produktionschef Bjarke Toft.


Seneste nyt

fra Nordjylland