Betonelement styrtet ned: Seks personer kvæstet i arbejdsulykke

Seks personer har pådraget sig brud ved en arbejdsulykke, der skete ved et byggeri i Hirtshals mandag eftermiddag.

Seks personer er kommet til skade i en arbejdsulykke i HIrtshals. Ulykken skete klokken 12.29 på Sindalvej, der ligger på havnen i Hirtshals.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi fortæller om arbejdsulykken.

Det var i forbindelse med en renovering, at et betondæk faldt ned over de seks personer, som alle blev kvæstet. Ifølge Nordjyllands Politi er to alvorligt tilskadekomne bragt til Aalborg Universitetshospital, mens de resterende fire, som har pådraget sig mindre alvorlige skader, er kørt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Ingen af de tilskadekomne er i livsfare, og ingen personer savnes efter ulykken. De pårørende er blevet underrettet.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende

De tilskadekomne er ansat i Kaas Byggeindustri, og til politiet har virksomhedens direktør, Heine Gjerløv, oplyst, at der er tale om seks lokale og erfarne bygningsarbejdere.

Direktøren forklarer, at de seks tilskadekomne alle står ovenpå betondækket, da det braser sammen. De falder med det cirka 200 tons tunge dæk cirka 3,5 meter ned fra første etage til stueetagen i det, der skal blive til et nyt lakseslagteri. Formentlig skyldes ulykken et konstruktionssvigt.

- Vi er glade for, at ingen er i livsfare, selv om ulykken er alvorlig nok i sig selv. Heldigvis var der ikke planlagt arbejde i underetagen, så de tilskadekomne er faldet med taget ned i stedet for at få taget i hovedet. Jeg har været i branchen i 25 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Heine Gjerløv, direktør i Kaas Byggeindustri.

Byggeriet af lakseslagteriet skulle efter planen være afsluttet til september, men det vil nu stå stille, mens Arbejdstilsynet og andre relevante myndigheder undersøgen ulykken. 

På havnen i Hirtshals er man nu ved at forsøge at rydde op i betonblokkene, der skred mandag eftermiddag.
På havnen i Hirtshals er man nu ved at forsøge at rydde op i betonblokkene, der skred mandag eftermiddag.
Foto: Bruno Stagsted

 

 
 
Foto: Bruno Stagsted

 

 
 
Foto: Bruno Stagsted

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland