Selfies bliver historisk materiale

Onsdag er store selfie-dag i Vendsyssel. Vendelboerne bliver derfor opfordret til at finde kameraet eller mobiltelefonen frem og vise, hvad de bruger dagen på.

Selfies - selvportrætter - er blevet moderne i de seneste år. Sidste år var "selfie" årets ord og nu skal selvportrætterne, som deles på de sociale medier, bruges til at dokumentere, hvordan en dag ser ud i Vendsyssel i 2014.

30. april er udråbt til selfie-dag i Vendsyssel. Anledningen er, at Vendsyssel Historiske Arkiv i Hjørring fylder 50 år, og arkivet vil derfor indsamle billeder fra vendelboernes hverdag.

Selfie-dagen er en moderne udgave af et tiltag fra arkivets åbning i 1964, hvor borgere fra hele Vendsyssels hverdag blev foreviget med et kamera. Vendsyssel Historiske Arkiv håber nu på, at selfie-dagen kan tegne et nyt og moderne billede af, hvad der sker i landsdelen.

Vendsyssel Historiske Arkiv opfordrer alle vendelboerne til at tage billeder fra deres dag og dele dem på sociale medier som Instagram og Facebook under hashtagget #vendsyssel30april.

På TV2/Nord vil vi også gerne være med til at dokumentere dagen, og vi har, som du kan se i billedhjulet over artiklen, allerede modtaget flere selfies på vores Facebook-side. Hvis du også vil være med, så gå ind på facebook.com/tv2nord og del dit selfie med os.


Seneste nyt

fra Nordjylland