Selvmordssag er lukket

Statsadvokaten afviser klage over personalet i Aalborg Arrest i forbindelse med en ung mands selvmord. Foto: Arkiv

Statsadvokaten har afvist klage over politiets afgørelse i sagen om en ung mands selvmord i Aalborg Arrest.

I marts begik en 21-årig mand selvmord ved at hænge sig i sit bælte i Aalborg Arrest. I juni konkluderede politiets undersøgelse, at hverken arrestens personale eller læger har begået noget strafbart eller har gjort sig skyldige i pligtforsømmelse i dagene op til den 21-åriges død. Derfor blev efterforskningen dengang indstillet.

Den afgørelse var mandens far, Jim Karlsen, utilfreds med, og han og hans advokat bragte derfor sagen videre til Statsadvokaten. I svaret fremgår det, at Statsadvokaten erklærer sig enig i politidirektørens vurdering af forløbet, og altså heller ikke mener, at der er begået fejl eller strafbare forhold i forbindelse med dødsfaldet.

I afgørelsen lægges der vægt på, at hverken sygeplejersker eller læger på Kragskovhede, hvor han var, inden han blev overført til arresten, havde hørt den 21-årige omtale psykiske problemer, og at han under samtaler med en læge havde afvist at være selvmordstruet.

Den 21-årige var desuden placeret i en sikringscelle og bæltefikseret i 19 timer i dagene før han begik selvmord. Det havde Jim Kalrsen og hans advokat også klaget over, da de mente, at det var alt for lang tid i forhold til hvad der er acceptabelt.

Af politiets og Statsadvokatens afgørelse fremgår det, at bæltefikseringen var konkret begrundet i at den 21-årige enten ville overfalde personalet eller begå selvmord. Desuden skal han have været under konstant overvågning.

Dermed er sagen lukket, og faren til den 21-årige må nu rejse et eventuelt erstatningskrav gennem et civilt søgsmål.

Flere nyheder fra TV2 Nord