Send dieselbilen til skrot og få 5.000 kroner

Fra 1. februar stiger skrotpræmien til 5.000 kroner for dieselbiler fra før 2006. Det skal fjerne de mest forurenende biler fra vejene.

Er du ejer af en ældre dieselbil, kan du fra i morgen 1. februar gå ned til din skrothandler og få 5.000 kroner i hånden.

Som en del af regeringens klima- og luftudspil fordobles skrotpræmien for dieselbiler fra før 2006. Det skal fjerne de mest forurenende biler fra vejene. 

- Vi skal have de mest forurenende køretøjer væk fra gaden, og derfor har regeringen indført en større belønning, hvis man træffer et grønt valg og skiller sig af med sin gamle dieselbil hos en autoriseret autoophugger, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet. 

Ældre dieselbiler er nogle af de største udledere af sundhedsfarlige NOx-gasser og skadelige partikler. Miljø- og fødevareministeren håber, at tiltaget vil betyde en skrotning af 36.000 biler. 

- Den forhøjede skrotpræmie er åben, så længe der er penge i puljen. Så hvis man har en gammel dieselbil stående i indkørslen, vil jeg opfordre til, at man benytter muligheden for at få lidt ekstra penge med hjem fra autoophuggeren, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Der er cirka 1,2 millioner registrerede dieselbiler i Danmark. Af dem er 150.000 fra før 2006. En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere NOx og væsentlig flere partikler end en ny dieselbil. 


Seneste nyt

fra Nordjylland