Sengeafdelinger nedlægges

Sygehus Vendsyssel omlægger sengeafdelinger i Frederikshavn og Hjørring til daghospitaler.

Sparekrav betyder, at Sygehus Vendsyssel i Hjørring og Frederikshavn nedlægger en sengeafdeling hver, der omdannes til daghospitaler, hvor patienter indlægges om morgenen og udskrives senest samme aften. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Vi ser også denne tendens med de nye super-sygehuse, der får 20 procent færre sengepladser. Det handler om at sikre en faglig udvikling af personalet samtidig med, at vi har økonomisk smalhals, siger Henrik Jensen, der er direktør på Sygehus Vendsyssel til Kanal Frederikshavn.

Ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger er flere sygeplejersker allerede blevet orienteret om at deres arbejdsplads fremover vil være i Hjørring frem for i Frederikshavn, men hvad strukturændringerne samlet får af konsekvenser for antallet af ansatte i Frederikshavn, vil direktøren ikke komme med et bud på.

- Det handler om at udnytte kapaciteten så godt som muligt. Vi er i gang med en proces, som tager flere år, men målet er altså at få endnu flere folk behandlet i Frederikshavn, understreger Henrik Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland