Seniorer i protest: - Vi flytter ikke frivilligt fra Havbakken

Ældrecenter Havbakken i Tornby er lukningstruet, men inden et byrådsmøde i Hjørring Kommune den 10. oktober har beboerne skrevet under på, at de vil blive boende.

Det er ikke ofte, man hører nogle af de svageste ældre, nemlig plejehjemsbeboerne, råbe op og lave ballade, når politikerne skal træffe svære beslutninger.

Men på Ældrecenter Havbakken i Tornby har de ikke tænkt sig at give op uden kamp. Centeret er nemlig lukningstruet, og en beslutning kan meget vel blive taget på det kommende byrådsmøde den 10. oktober. Derfor har 23 af centerets 34 beboere skrevet under på, at de vil blive boende.

- Min mor Lillian har haft to blodpropper, og min far Emil Christensen har begyndende parkinson. De flyttede ind fra eget hjem for et halvt år siden og er meget tilfredse med pleje, personale og personlige forhold på Ældrecenter Havbakken i Tornby.  Mine forældre er begge 83 år og holder sammen efter et helt liv sammen.  Mine forældre hverken kan eller vil flytte fra Havbakken, siger deres søn, Viggo Krath.

Det er ham, der har taget initiativ til underskriftsamlingen, som vil blive præsenteret for byrådet i Hjørring snarest muligt.

Håbet er, at underskrifterne fra de beboere, der er i stand til at skrive under - ingen andre på ældrecenteret har sagt nej - vil få politikerne i Hjørring Kommune til at udskyde en eventuel beslutning til foråret næste år.  

- Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) har nemlig på flere borgermøder bekræftet, at beboerne på Havbakken og andre ældrecentre er beskyttet af lejeloven. Beboerne kan dermed ikke tvinges til at flytte mod deres vilje, fortæller Viggo Krath.

Hjørring Kommune holdt op med at visitere nye beboere til Havbakken i april i år. Med det træk er ældrecenteret blevet en oplagt kandidat til at blive sparet væk. Men Viggo Krath og beboerne på centeret håber, at politikerne vil afvente en undersøgelse om fremtidens plejehjem i Hjørring, der skal ligge færdig i marts 2019.

- Vi ved jo, at Ældrecenter Havbakken står stærkt med en sund pleje og økonomi. Kvaliteten er i top. Vi ved også, at lukningsplanen for Havbakken er indstillet af 18 af 31 i byrådet, nemlig Socialdemokratiet, SF og Konservative, og bygger på generelle spareberegninger. Og så tager byrådet slet ikke hensyn til, at der er et utroligt stærk net af frivillige hjælpere, som gør livet lettere for beboerne på Havbakken, lyder den afsluttende kommentar fra Viggo Krath.


Seneste nyt

fra Nordjylland