Serritslevsag koster leder jobbet

Leder, der har været tæt på Serritslevsagen, er ikke længere ansat. Han har ikke levet op til forventninger.

Serritslevsagen har fået konsekvenser for en leder i den kommunale forvaltning. Ifølge Nordjyske Stiftstidende har Brønderslev Kommune valgt at sige farvel til afdelingslederen i børne- og familieafdelingen.
 
- Han har ikke levet op til vores forventninger, siger børne- og kulturdirektør Henning Risager.
 
Direkte adspurgt, om der er grund til kritik af afdelingschefens håndtering af Brønderslevsagen, siger Henning Risager.
 
- Ja, det er der grund til. Men det er efter en samlet vurdering, at vi har sagt farvel til ham.
 
Henning Risager bekræfter, at afskeden skyldes Brønderslevsagen, hvor kommunen er blevet kritiseret for at være for passiv.
 
Serritslevsagen tog sin begyndelse, da et forældrepar til ti børn i februar sidste år blev varetægtsfængslet for vold, mishandling, vanrøgt, indespærring, tvang og seksuelle overgreb.
 
Familien boede i Serritslev i ti måneder inden anholdelsen og under hele det forløb, var den nu afgåede chef leder af børne- og familieafdelingen.
 
Siden sagen kom frem, har Brønderslev Kommunes rolle været omdiskuteret, selv om Lolland Kommune er udpeget som den, der burde have grebet ind og tvangsfjernet børnene, inden det kom så vidt, som det gjorde.
 
Alligevel har blandt andre socialminister Benedikte Kiær (K) været kritisk over for Brønderslev Kommune. Derfor kom kommunen også under tilsyn af Ankestyrelsen.
 
Mandag aften afgør retten i Hjørring, om forældrene er skyldige i sagen og i givet fald i hvilke af de mange anklager. Begge nægter sig skyldige.


Seneste nyt

fra Nordjylland