Serviceassistenter føler sig glemte

 Serviceassistenter føler sig glemte

Serviceassistenter fra Sygehus Vendsyssel i Hjørring nedlagde i dag arbejdet kortvarigt for at gå til fagligt møde. De er utilfredse med, at de er blevet glemt i Regionens nye planer om hvem der skal lave på fremtidens nordjyske sygehuse.

- Jeg er vred og ked af det, for jeg synes, der er blevet brugt så mange ressourcer på vores uddannelse, som jo er netop det, politikerne nu efterspørger med at smelte opgaver sammen, siger talskvinde for de utilfredse serviceassistenter på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, Anette Povlsen.
Serviceassistenternes arbejde er service inden for blandt andet rengøring og i køkkenet. Personalegruppen frygter, at deres uddannelse ikke længere er attraktiv for Regionens plan om at smelte opgaver sammen under overskriften "vi vil lægge opgaverne i de rigtige hænder".
- Der er aldrig blevet lavet en egentlig politisk evaluering af vores uddannelse og opgaver, i stedet ser det nu ud til, at det er nogle portører fra Aalborg, der skal afgøre, om vores faggruppe fortsat skal bestå. Det er simpelthen at gøre os til grin, siger Anette Povlsen.

Serviceassistenternes har aldrig hørt hverken godt eller skidt om deres uddannelse og job fra politikerne - og assistenter er tæt på at miste modet
- Vi kan ikke stille noget op mod Regionen, men vi kan i det mindste forlange, at vi bliver behandlet ordentligt, og vi får en ordentlig dialog og information om, hvad der skal ske med os. Opgaverne forsvinder jo ikke, siger Anette Povlsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland