Serviceforringelser og fyringer på vej i Hjørring

 Serviceforringelser og fyringer på vej i Hjørring

- Det er ubehageligt og vil ganske givet betyde fyringer, der bliver tale om nedskæringer som vi i vores vildeste fantasi aldrig havde drømt om ville ske.

Sådan præsenterede Hjørrings borgmester Finn Olesen (Soc.Dem.) kommunens foreløbige budget for næste år ved byrådsmødet tirsdag aften, da budget 2009 skulle førstebehandles.

Hjørring Kommune står til at skulle spare mellem 60 og 70 millioner kroner alene på driftsbudgettet. I øjeblikket ligger der spareforslag fremme som alt i alt vil betyde, at kommunen skærer 57 millioner kroner af driften, men deri ligger en lang række af de serviceforringelser, som ingen af de 31 byrådsmedlemmer er begejstrede for at realisere.
- Der er ingen serviceforbedringer i budgettet - derimod serviceforringelser, lød det fra Knud Størup (Lokallisten)
- Det er det værste budget nogensinde, kommenterede Arne Boelt (Soc. Dem.)

Alene på børne- og undervisningsområdet ligger der besparelser for op mod 18 millioner kroner. Deri blandt andet forslag om at lukke en lang række fritidsordninger og juniorklubber.

Forud for byrådsmødet tirsdag var en række forældre og børn mødt op for at markere deres utilfredshed med nedskæringerne på området.
- Det vil betyde, at de børn og unge mennesker, vi har alene i vores institution Kingo-Spiren, ikke længere har noget sted at gå hen. De unge er henvist til gadehjørnerne eller hænge ud i Metropolen, steder som vi som forældre selvfølgelig ikke er begejstrede for. De mister det faste trygge sted med voksne, som de har nu i klubben på Kingo. Samtidig mister vi hele sammenhængen i hele huset, hvor vi har børnehave, fritidsordning og klub, siger formanden for forældrebestyrelsen, Mette Bjerggaard, Kingo-Spiren, Hjørring.

Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Viggo Bilde (Lokallisten) mener, politikerne har hørt forældrene, og han ærgrer sig over at skulle ændre noget, der fungerer godt.
- Men det er vilkårene. Vi skal spare, og det vil betyde serviceforringelser, samtidig er besparelserne på netop fritidsordningerne og klubber et udtryk for vores samlede politik på området, nemlig at der skal være ens tilbud i hele storkommunen, og der er andre tilbud til de børn og forældre, der - muligvis - bliver ramt af denne forslåede budgettilpasning, siger Viggo Bilde.


Seneste nyt

fra Nordjylland