Sex på skoleskemaet

[b]I denne uge sættes der ekstra fokus på at lære folkeskoleelever om sex. Det er foreningen Sex og Samfund, der står bag kampagnen, som når ud til 15.000 nordjyske elever.[/b][b] [/b]

For femte gang er den landsdækkende seksualundervisningskampagne "Uge Sex" på skoleskemaet landet over. I Nordjylland udskifter omkring 15.000 folkeskoleelever deres dansktimer med timer om sex. 

Kampagnen er også nået til Frydenstrandskolen i Frederikshavn, hvor dansklærer John Christensen bruger ugens dansktimer til at undervise 7. B om sex.

- Eleverne er meget nysgerrige, og når vi får løsnet lidt op, og får en lidt mere seriøs stemning omkring emnet, så arbejder de godt med det, siger han. 

Siden 1970 har det været obligatorisk at have seksualundervisning på skoleskemaet i folkeskolen, men det er ofte kun de ældste elever, der får glæde af undervisningen. Kampagnen "Uge Sex" har derfor udvidet, så den nu inkluderer 4. og 5. klasserne på mange skoler. Måske er det også derfor, at der i år er et rekordstort antal deltagere i kampagnen. I alt 185.000 elever fra hele landet er tilmeldt kampagnen. 

- Lige siden den første Uge Sex kampagne i 2008 er deltagerantallet hvert år vokset med 30-40.000 elever. Det viser, at der er et stort behov på skolerne for at opkvalificere seksualundervisningen og for nye undervisningsmaterialer og metoder i faget. Og det gælder ikke blot i grundskolen. Også på ungdomsuddannelserne er der behov for et seksualundervisningstilbud, forklarer projektleder Pia Sandra Ernst fra Sex & Samfund.


Seneste nyt

fra Nordjylland