Sexdom blev gjort betinget

Landsretten ændrede en smule i dommen over en 39-årig pædagog, der er kendt skyldig i kønslig omgang med en anbragt pige.

I oktober sidste år idømte Retten i Hjørring den 39-årige pædagog 60 dages fængsel for at have have anden kønslig omgang end samleje med en anbragt pige i forbindelse med sin ansættelse på Gøgereden, som er en institution for svært belastede og omsorgssvigtede børn.
Samtidig blev han dømt til at betale pigen 15.000 kroner i tortgodtgørelse.

Landsretten ændrede straffen til en betinget dompå 60 dages fængsel, og den 39-årige skal fortsat betale tortgodtgørelse på 15.000 kroner til pigen.

- Vi er naturligvis ikke tilfredse med dommen, men nu har vi prøvet sagen ved landsretten, og vi må tage afgørelsen til efterretning. Jeg er dog tilfreds med, at landsretten, i lighed med byretten, frikendte min klient for voldtægt, siger den dømtes forsvarer, Troels Lind Pedersen.

Episoden, den 39-årige blev dømt for, fandt sted i 2009, hvor pædagogen var alene med pigen, der dengang var 15 år, i et sommerhus på Læsø. Pigen har forklaret, at hun kom forbi den 39-åriges værelse, og at han tvang hende til oralsex. Sæden blev tørret af i et stykke papir, som pigen efterfølgende tog fra skraldespanden.

Pædagogen har forklaret episoden med, at han havde onaneret og blev overrasket af pigen. Efterfølgende bad han hende om ikke at fortælle det til nogen, da han fandt det pinligt. Den samtale optog pigen i hemmelighed med sin mobiltelefon, og den blev afspillet i landsretten.

Tilbage i september 2010 og april 2011 opgav politiet at rejse tiltale mod den 39-årige, da man ikke kunne finde beviser nok, men statsadvokaten bad begge gange om at få sagen genoptagt, hvilket altså førte til at pædagogen blev dømt.


Seneste nyt

fra Nordjylland