SF: Ny midtjysk motorvej i modstrid med plan

SF mener, at en ny motorvej imellem Aalborg og Kolding går imod regeringens planer om forstærket kollektiv transport.

Strid om ny motorvej
SF mener, at Venstres forslag om at undersøge en helt ny motorvejskorridor gennem Jylland strider mod regeringens oplæg til trafikforhandlinger.
- Det vil være i strid med det mandat, som regeringen har givet sig selv. De vil gerne have folk fra bilen over i den kollektive trafik, og så skal man ikke investere i flere motorveje, og da slet ikke i nye motorveje, siger SF's trafikordfører, Pia Olsen Dyhr.

SF er imod
Venstre siger, at projektet om den 200 kilometer lange
motorvej ligger et stykke ude i fremtiden, men SF vil ikke engang være med til en forundersøgelse.
- Selv en undersøgelse er et skridt på vejen, for man laver ikke en undersøgelse af noget, man ikke vil prioritere. Hvis man fra starten siger, at der ikke er brug for flere motorveje, kan man lige så godt spare penge til undersøgelsen, siger Pia Olsen Dyhr.

Svært forlig
Transportminister Carina Christensen (K) arbejder hårdt på at samle et bredt forlig, hvor SF er med. Men så er undersøgelser af nye store motorveje en alvorlig sten i skoen.
- Selvfølgelig skal alt gå op i den sidste ende, men der er ikke grund til at åbne nye motorvejsprojekter. De motorveje, der er vedtaget, men endnu ikke bygget, kommer selvfølgelig med i en investeringsplan. Sådan er det. Men vi vil være meget tilbageholdende over for nye forkromede motorvejsprojekter, siger Pia Olsen Dyhr.

Enhedslisten er også skeptisk
Også Enhedslisten vender sig stærkt mod motorvejstankerne.
- Fokus må fastholdes på forbedringer i den kollektive trafik. Vi skal ikke have flere biler på vejene. Det kræver imidlertid, at de partier, der satser på kollektive og miljømæssigt bæredygtige løsninger, står sammen om at afvise asfaltlobbyens massive pres, siger trafikordfører Per Clausen.

Det skriver Ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland