SF-politiker vil sende unge til stemmeurnerne

En nyudnævnt byrådskandidat fra SF i Aalborg vil gerne have flere unge til at engagere sig i politik. Derfor foreslår han, at 16-17-årige i Aalborg Kommune skal til prøvevalg, når der er kommunalvalg i november.

- Meget af det, der foregår i kommunerne, handler netop om de unge. Det kan være ungdomstilbud og skolen. Så det er vigtigt at få dem til at interessere sig for politik og det, der foregår omkring dem. Ved et prøvevalg tælles stemmerne selvfølgelig ikke med. Men de unge kan opfordres til at tage stilling til, hvad de mener, og hvilket parti de tilhører, siger Felix Henriksen.

Byrødder afviser ideen
Hans forslag bliver taget op under byrådets spørgetid mandag eftermiddag. Allerede på forhånd møder det modstand.

- Vi synes ikke, det er et godt forslag. Formålet med at holde sådan et prøvevalg skulle være at stimulere unges interesse for politik, og det kan man gøre på mange andre og bedre måder, siger byrådsmedlem for Konservative, Vibeke Gamst, og hun bakkes op af Socialdemokraterne:

- Det er virkelig vigtigt, vi arbejder i forhold til at få unge til at engagere sig i politik, og få unge til at forholde sig til de samfundsproblemer vi har. Men sådan et proformavalg i forbindelse med kommunalvalget bliver ikke den store succes, tror vi. Derfor vender vi tommelfingeren nedad, siger byrådsmedlem Thomas Kastrup-Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland