SF vil stoppe boringer efter skifergas

SF vil have strammet miljøloven, så der ikke længere kan bores efter skifergas på dansk grund. Det vil stoppe boringerne i Nordjylland.

Miljølovgivningen skal skærpes, så det ikke længere skal være tilladt at bore efter skifergas. Det mener SF.

Det nordjyske folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen (SF) har længe været imod boringer ved Dybvad. Hun mener, at skrappe miljøkrav er den eneste måde at løse skifergas-konflikten på.

- Danmark kan ikke opsige kontrakten med Total uden at få en retssag på nakken. Men heldigvis er miljølovgivningen ikke på plads endnu, så derfor kan vi ved at lave skrappere regler ganske simpelt sætte en stopper for udvindingen af skifergas i Nordjylland og resten af landet, udtaler Lisbeth Bech Poulsen om forslaget fra SF.

SF skriver i en pressemeddelelse, at partiet vil have strammet miljøkravene, så det bliver ulovligt at bruge de skadelige kemikalier, som er nødvendige for at få skifergassen op af jorden. Samtidig kræver denne 'fracking' enorme mængder vand, der skal pumpes ned i jorden for at få gassen op. Derfor skal der også stilles krav til, hvor meget vand, der må tages ud af vandløb, søer og åer.

En stramning af loven på disse områder vil ifølge SF gøre det ekstremt dyrt og miljømæssigt umuligt at bore efter skifergas på dansk grund.

- Skifergas hører ikke til i Danmark. Hvis vi tillader det, spiller vi hasard med vores rene grundvand og vores natur. Derfor er vi nødt til at stoppe udvindingen, og det gør vi bedst ved at stille høje og fornuftige miljøkrav, der beskytter vores drikkevand og vandmiljø. Kun sådan kan vi én gang for alle forhindre den farlige jagt på skifergas, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr i pressemeddelelsen.


Skifergas i Nordjylland

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Regeringen lukker for boringer efter olie- og gas på land

default_thumb

play Minister om skifergasdebat: Vigtigt, at vi bliver klogere

Skifergas, Dybvad

Skifergasprotest på museum

skifergas

Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland