SF'er til EU-debat på hjemmebane

02:12

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Der var en meget lokal kandidat i panelet, da eleverne på Frederikshavn Gymnasium og HF onsdag var til EU-valgdebat.

EU-valget står for døren, og onsdag skulle eleverne på Frederikshavn Gymnasium og HF forsøge at blive lidt klogere på, hvem de skal stemme på den 25. maj. Derfor var de til paneldebat med fem politikere, og den ene af parlamentskandidaterne var yderst lokal.

25-årige Teis Volstrup fra SF er tidligere elev på Frederikshavn Gymnasium og HF. Nu studerer han i København, men onsdag var han tilbage for at debattere i hjembyen.

- Jeg glæder mig til at skulle debattere på Frederikshavn Gymnasium. Det er næsten den vigtigste debat, jeg har, siger Teis Volstrup (SF).

Fem partier var repræsenteret ved dagens debat, hvor der bliver diskuteret om alt fra skiftergasboringer i Dybvad til bankernes indflydelse i Europa. EU-politikken er fjern for mange, og derfor kan det være en udfordring at få unge til at interessere sig for det forestående valg.

- Debatten her skal få EU til at blive lidt mere nærværende. Vi skal fortælle omkring, hvilke muligheder vi har igennem EU, og hvilke udfordringer vi kan løse ved at gå sammen med andre lande, siger Teis Volstrup.

Der var en del tomme stole blandt publikum. Omkring en tredjedel af de 350 elever, som skulle være til onsdagens første debat, var ikke til stede.

- Det er nok desværre et udtryk for, at folk ikke rigtig går op i EU. Jeg synes, at det er meget svært at få unge til at gå op i EU. Vi har også haft om EU i samfundsfag, og der har det været svært at få folk med, siger Anne Winther Sørensen, der går i 3.U på Frederikshavn Gymnasium og HF.

Trods de tomme stole var Teis Volstrup fint tilfreds efter debatten i de - for ham - vante omgivelser.

- Jeg synes debatten gik godt, og der var rigtig mange gode spørgsmål fra publikum. Både sådan meget lokale spørgsmål og i forhold til, hvordan det fungerer med indflydelsen i Europa, siger Teis Volstrup.