SFO'er genopstår i Hjørring Kommune

Hjørring Kommunes tiltag med gratis fritidstilbud endte med ikke helt at være gratis alligevel, og nu har politikerne i Hjørring Kommune valgt at genindføre den gamle skolefritidsordning.

I november 2013 blev det vedtaget, at den klassiske SFO i Hjørring Kommune skulle erstattes af et gratis fritidstilbud til børn fra 0. til 3. klasse. Her skulle børnene have tilbud om frivillig undervisning hver dag mellem 14 og 15.30

Det var ment som et gratis tilbud, men da først ordningen kom i gang vidste det sig, at det alligevel - på grund af mange tilmeldinger - ville koste forældrene godt 500 kroner om måneden.

Politikerne kaldte det fra starten visionsrigt og nyskabende. Forældrene og pædagogerne derimod bakkede ikke op om tiltaget. Og nu får de ret. Politikerne i Hjørring Kommune har netop offentliggjort, at de genindfører den gamle skolefritidsordning.

Beslutningen vækker stor begejstring hos BUPL.

- Vi ser frem til, at børnene kan vende tilbage til et ordentligt fritidstilbud efter skole, og jeg regner selvfølgelig med, at de 29 pædagoger, som blev fyret for kort tid siden, bliver tilbudt genansættelse, udtaler Flemming Gade, faglig sekretær i BUPL Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland