Shoppede 60.000 kroner med stjålet dankort

En mand fra Hjørring-området blev tirsdag kendt skyldig i databedrageri.

Med et stjålet dankort ved hånden slog en 39-årig mand sig tilbage i januar løs i adskillige butikker i Vendsyssel. Over få dage hævede han omkring 60.000 kroner i blandt andet butikker som Bilka og Sportsmaster. Kortet havde han stjålet fra erhvervslokaler i Hjørring, hvor det også lykkedes ham at aflure pinkoden. 

I februar fik shoppeturen dog en brat slutning, da han i forbindelse med et indbrud i en bil, blev stoppet af politiet og kædet sammen med databedrageriet. Efterfølgende kunne politiet konstatere, at han kunne genkendes på videoovervågninger fra flere af de forretninger, han har handlet i. Det fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi. 

Den 39-årige blev tirsdag ved Retten i Hjørring kendt skyldig for databedrageri for 60.000 kroner. Han fik et års ubetinget fængsel og et erstatningskrav. 

Selvom den 39-årige ”kun” blev dømt for databedrageri på 60.000 kroner, blev der i alt hævet 91.000 kroner på det stjålne dankort. Den 39-åriges kammerat lånte nemlig også kortet. Den sag bliver behandlet særskilt i retten.   


Seneste nyt

fra Nordjylland