Sia har fået ammehjælp

Den sorte labrador Nala er blevet reservemor for tre hvalpe. Foto: Torben Hedemose

Et kuld på 13 hvalpe var for meget for labradoren Sia. Nu har en reservemor overtaget amningen af tre hvalpe.

1 af 4

Tre hvalpe har fået en reservemor i Hals, og både hundemor og alle hvalpe har det godt.

Torsdag efterlyste hundeejeren Birgitte Christensen fra Vrå, en ammehund til nogle af de mange hvalpe, hendes labrador Sia fødte for få dage siden.

Sia fik intet mindre end 13 hvalpe. Heraf døde den ene ved fødslen, og endnu en døde kort efter. Men 11 hvalpe var stadig alt for meget for Sia, som fik feber. Samtidig var flere hvalpe i fare for at dø, da der ikke var mad nok til dem alle.

Birgitte Christensens efterlysning førte en sand telefonstorm med sig. Utallige nordjyder ville gerne hjælpe den hårdt prøvede hundemor, og det er lykkedes at få de tre mindste hvalpe til at die hos deres nye reservemor, den sorte labrador Nala, der bor i Hals.

- Den havde fået kejsersnit, og dens hvalpe var døde. Heldigvis lykkedes det at få tre af Sia hvalpe til at die hos den. De har det godt, og samtidig er Sia nu blevet feberfri. Så nu er hun rolig, og de resterende otte hvalpe, hun har er også rolige, fortæller en glad Birgittte Christensen, som samtidig selv har fået sin nattesøvn efter flere dages bekymringer.

Det er normalt ikke helt let at få hvalpe til at die hos en fremmed tæve, og der måtte også tre forsøg til, før det lykkedes, men nu ser det altså ud til, at historien har fået en lykkelig slutning for alle implicerede firbenede.

Flere nyheder fra TV2 Nord