Sidste uge med livreddere efter travl sommer

Når livredderne takker af for denne sæson, kan de se tilbage på en travl sommer. Uge 30 blev den travleste uge nogensinde for TrygFondens livreddere.

En ualmindeligt varm og lang sommer har betydet masser af arbejde for livredderne på de nordjyske strande. De har hjulpet flere tusinde badegæster og oplyst om, hvordan man kan undgå farlige situationer.

Uge 30 blev den travleste uge i 20 år for TrygFondens livreddere med ni aktioner, hvor i alt 12 personer var i livsfare. Tre af aktionerne foregik i Nordjylland. 

Lige så slemt så det ikke ud i uge 32, hvor mange nordjyder igen havde skiftet strand og vand ud med computer og kontorstol. Her var der ingen livreddende aktioner i Nordjylland. Til gengæld var der 22 førstehjælpsaktioner.

DE FEM BADERÅD

- Lær at svømme
- Gå aldrig alene i vandet
- Læs vinden og vandet
- Lær stranden at kende
- Slip ikke børnene af syne

Nu er det ved at være sidste chance for at få en dukkert, mens livredderne holder øje. Den 22. august takker de nemlig af efter denne sæson.

- Det har været en forrygende sæson for livredderne, der har haft travlt og talt om badesikkerhed med en masse mennesker, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

Han håber, at de fem baderåd har brændt sig fast hos badegæsterne, og at de vil huske dem, når livredderne ikke længere sidder klar til at komme dem til undsætning.

- Til de badegæster, der bader, efter livredderne har lukket tårnene, er mit bedste råd aldrig at bade alene og tage sig i agt for de lokale forhold på strandene. Hvis man bader flere sammen, har man bedst mulighed for at blive hjulpet, hvis man kommer i problemer, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.


Seneste nyt

fra Nordjylland