Sigtet for voldtægt: Politiet skal efterforske mere

Der var ikke grundlag for at varetægtsfængsle den 20-årige mand, der fredag stod sigtet for at have voldtaget sin kusine.

Spørger man dommeren i det grundlovsforhør, der fredag eftermiddag udspillede sig i Retten i Hjørring, var der ikke kød nok på sigtelsen til, at den sigtede, en 20-årig mand, kunne varetægtsfængsles.

Det fortæller anklager i sagen, Peter Rask.

- Manden blev ikke varetægtsfængslet, men fik sin anholdelse opretholdt i tre gange 24 timer. Det betyder, at han skal sidde i arresten til på mandag klokken 13, hvor vi så har mulighed for fremlægge flere oplysninger i sagen og få ham fremstillet igen, siger Peter Rask.

Den 20-årige fra Hjørring-området er sigtet for at have voldtaget sin kusine tilbage i december 2014. Hun var dengang 15 år gammel og turde ifølge sin egen forklaring til politiet ikke anmelde voldtægten dengang, fordi hendes fætter havde truet med at slå hende ihjel, hvis hun sagde noget.

Under grundlovsforhøret blev der læst op af forskellige forklaringer om episoden, men på grund af de lukkede døre kan anklager Peter Rask ikke fortælle yderligere.

Han og politiet har nu tre døgn til at komme med flere oplysninger, der måske kan føre til en varetægtsfængsling af den 20-årige.


Seneste nyt

fra Nordjylland