Karnevalchef ærgrer sig: Falske rygter skaber falsk frygt

- Vi laver et sikkert karneval, beroliger Søren Korsgaard, sikkerhedschef ved Aalborg Karneval, og ærgrer sig over falsk rygte på sociale medier.

Det falske rygte, der er gået viralt på de sociale medier de sidste dage, om en planlagt hændelse i forbindelse med karnevallet i Aalborg, ærgrer sikkerhedschefen godt og grundigt. 

- Det er vi meget kede af. Det falske rygte har skabt en falsk frygt, siger Søren Korsgaard. 

- På den ene side skaber mediernes fokus på rygtet en falsk frygt. På den anden side er det godt at få manet det falske rygte til jorden, uddyber han.

Rygtet har spredt sig som en steppebrand på de sociale medier - ikke blot i Nordjylland men i hele landet - og flere medier har taget historien op. 

Torsdag eftermiddag har Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse forklaret, at de har efterforsket rygtet uden at finde noget belæg for påstandene. 

- Det er fake news. Vi har undersøgt det til bunds for flere dage siden, og det har intet på sig, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Ole Kristensen. 

- Det er ærgerligt, når sådan noget sker. For det kan være med til at give dem, der er syge i hovedet, ideer til, hvad de kan gøre, siger en ærgerlig Søren Korsgaard. 

Aalborg Karneval kulminerer lørdag, hvor 60.000 udklædte mennesker går gennem byens gader. Arrangørerne forventer, at op mod 100.000 publikummer kommer til at se optoget i Aalborgs gader og stræder. 

- Vi arbejder tæt sammen med politiet og myndighederne, og jeg regner fuldt og fast med, at vi laver et sikkert karneval, siger sikkerhedschef Søren Korsgaard. 

Aalborg Karneval har været en fast tradition siden 1990.


Seneste nyt

fra Nordjylland