Sikrer imod oliespild i fjorden

Branden i transformatorstationen i Aalborg i går forårsagede oliespild. Beredskabet har derfor lagt flydespærringer ud i vandløb samt Limfjorden. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

For at undgå at oliespild fra branden i transformatorstationen i Aalborg i går ikke løber ud i Limfjorden, er der lagt flydespærringer ud i Limfjorden.

Efter gårsdagens eksplosionsbrand i transformatorstationen på Håndværkervej i Aalborg, er der i dag fokus på oprydningsarbejdet.

På grund af en del oliespild i forbindelse med branden, fokuserer Beredskabscenter Aalborg i dag på at sikre, at der ikke løber olie ud i kloakker og vandløb. Fordi der er en bæk ikke langt fra brandstedet, som løber ud i Limfjorden, har beredskabet også lagt flydespærringer ud i fjorden. Det oplyser indsatsleder Anders Brosbøl.  

Det var ved 15-tiden mandag eftermiddag, at en kortslutning fik transformeren til at eksplodere. Høje flammer stod op fra transformatorstationen og udviklede en større røgsøjle.

Derfor blev de nærliggende butikker evakueret, og folk i området fik besked på at holde sig inden døre.

Desuden var en del af Aalborg uden strøm og varme i løbet af dagen, hvilket også fik betydning for trafikken inde i Aalborg, fordi flere lyskryds var ude af drift.

Flere nyheder fra TV2 Nord