Silo fyldt med savsmuld brændte i Stenstrup

En silo fyldt med savsmuld brød fredag tidlig morgen pludselig i brand, og brandfolkene kæmpede med ilden helt frem til klokken 12.

En silo fyldt med savsmuld brød i brand tidlig fredag morgen ved et savværk, og brandvæsenet måtte hente hjælp fra en mammutsuger.

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab René Nikolajsen. 

Beredskabet fik meldingen om branden klokken 05.47, da en forbipasserende opdagede, at der var flammer inde i bygningen. 

Siloen ligger i Stenstrup tæt på Arden og ligger tæt op ad et hus. Ejeren var hjemme og sov, da branden startede, men ilden nåede ikke at sprede sig fra siloen, og der var ingen personskade.

- Der var gået ild i bunden af siloen, hvor der står et fyr. Vi ved ikke præcis, hvordan branden er startet, men vi skal have tømt siloen for savsmuld, før vi kan få ilden slukket, sagde René Nikolajsen til TV2 Nord tidligere på dagen. 

Brandvæsenet var ved siloen, fra ilden blev opdaget, og frem til klokken 12. 

René Nikolajsen oplyser, at det brændende savsmuld er blevet suget ud af siloen og ligger nu på jorden på grunden, hvor regnen køler savsmuldet ned. Branden har smeltet flere el-ledninger inde i siloen, og brandvæsenet måtte åbne et hul i taget for at få støv og røg ud, men ellers er der ikke sket skader på bygningen. 

Brandvæsenet ved ikke, hvad der har udløst branden.

- Vi har en formodning om, at det kan være en af de motorer, der sidder i bunden af siloen. Der er en motor, der driver et fyr, og en motor, der driver en omrører - men det er kun en formodning, at branden er opstået på den måde, siger René Nikolajsen. 

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland