Simple midler kan lette Limfjordstrafikken

En gruppe nordjyske erhvervsfolk er trætte af at holde i kø ved Limfjordstunnellen, og de tror, at simple midler kan løse en del af problemet.

Gennem 17 år har Vagn Kraglund fra Hjallerup taget turen gennem Limfjordstunnellen, når han har pendlet til og fra arbejde i Aalborg.

Det har betydet timevis af køkørsel, og sammen med en gruppe af nordjyske erhvervsfolk har han det seneste år undersøgt, hvordan man let kan mindske risikoen for uheld i tunnellen og dermed mindske køkørslen.

- Et af problemerne er skiltningen. Når man kommer nordfra er det alt for svært at finde ud af, hvilken vognbane, man skal placere sig i, hvis man skal til Aalborg eller Århus. Skiltningen er simpelthen for mangelfuld, og det betyder, at en del bilister først når de kommer ud af tunnellen, siger Vagn Kraglund, som gerne vil have Vejdirektoratet til at skilte bedre.

- Vi skilter så godt, som vi kan. Men det er et meget svært sted med til- og frakørsler tæt på tunnellen, så det er begrænset, hvad man kan gøre. Men vi ser hele tiden på, hvordan man kan gøre det bedre, siger Vagn Lynggaard Bech, afdelingleder i Vejdirektoratet.

de farlige vognbaneskift opstår også, når bilister fra Aalborg kører på motorvejen ved kridtsvinget, og skal de fra ved den næste frakørsel ved Nørresundby, sker der også her potentielt farlige vognbaneskift over de tre vognbaner.

Derfor er forslaget fra Vagn Kraglund og erhvervsnetværket, der sammen med et ingeniørfirma har set på mulige løsninger, at man maler fuldt optrukne linjer i en del af tuinnellen, så muligheden for vognbaneskift mindskes. Men det er ikke helt uden problemer, men er Vejdirektoratet.

- Der er reversible vognbaner, det vil sige, at trafikken i det ene rør kan ledes over i det andet. Og det betyder, at der er begrænsninger for, hvad vi kan gøre i forhold til afmærkning i selve tunnellen, siger Vagn Lynggard Bech fra Vejdirektoratet.

Vagn Kraglund mener blandt andet også, at man skal gøre mere opmærksom på tunnellens spilleregler, altså at amn skal holde afstand og undgå unødige vognbaneskift, og han skal præsentere sine forslag for socialdemokraternes trafikordfører, nordjyske Rasmus Prehn, i starten af oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland