Sindal Marked i fare

Hjørring Kommune og foreningerne bag Sindal Marked arbejder på at sikre fremtiden, da rideklubben, der ejer markedsjorden, er truet af konkurs.

Hvert år i Kristi Himmelfartsdagenen strømmer 100.000 markedsgæster til Sindal Marked, hvor det går løs med kræmmerboder, hestehandlere, tivoli og musik i fire dage. Sådan er det foregået i 29 år, men med et halvt år til markedets 30 års jubilæum, som markeres til maj, er der opstået usikkerhed om markedets fremtid.

Sindal Rideklub, som er en af aktørerne bag markedet, og Sindal Rideklubs Venner, som ejer markedsjorden, er nemlig truet af konkurs. Det skaber usikkerhed om, hvorvidt der i fremtiden vil være plads og faciliteter til at afholde markedet.

- Det er en frustrerende situation, siger Henrik Pedersen fra markedsudvalget.

Hjørring Kommunes borgmester har med opbakning fra sit byråd kastet sig ind i kampen for at redde det traditionsrige marked. Gennem møder med byens idrætsforening, spejderne, rideklubben, bank og realkreditinstitut vil han forsøge at finde en løsning, så markedet kan overleve.

- Det kræver en del fleksibilitet, og det kræver også vilje fra alles side. Nu må vi gå sammen og få samlet stumperne op, så vi kan bevare Sindal Marked, siger borgmester Arne Boelt (S).

Der kan blive tale om at oprette en ny fond eller et nyt selskab med byens foreninger bag, som kan overtage markedsjorden og leje den ud til Sindal Marked, ligesom rideklubben i reddet eller rekonstrueret udgave også fortsat vil have en plads i området.

Sindal Marked genererer hvert år et overskud på flere hundrede tusinde kroner, som deles mellem byens foreninger og er et vigtigt eksistensgrundlag for dem.

Indtil videre er det med et håndslag fra banken så godt som sikkert, at Sindal Marked bliver til noget i 2017, hvor markedet altså kan fejre 30 års jubilæum. Og i markedsudvalget er der stor optimisme i forhold til at finde en løsning, så markedet også overlever i 2018 og frem.

- Jeg kan ikke forestille mig, at det ikke kommer til at fortsætte i mange år fremover. Jeg tror, at hverken Hjørring Kommune eller nogen som helst andre vil have, at der ikke skal være marked i Sindal, siger Henrik Pedersen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland