Sindal Privatskole begynder en søndag

Skoleleder Ann Haugaard Christiansen og lærerne Camilla Rosenberg, Karina Sejerskilde Iversen og Martin Overgaard ser frem til den historiske første skoledag søndag 14. august.

Sindal Privatskole overtager Hørmested Skole, som Hjørring Kommune lukker om en måned. Det nye skoleår starter 14. august, en søndag.

Den nye privatskole har allerede på nuværende tidspunkt, ansat flere af lærerne fra Hørmested kommunale skole, og allerede nu er åbningsdagen fundet.

- Søndag 14. august skal være festdag, hvor hele byen viser, at den bakker den nye privatskole i Hørmested op. Folk har nemmere ved at komme søndag end mandag eller tirsdag. Vi hejser naturligvis flaget, klipper den røde snor over og serverer rundstykker og kagemand, fortæller skoleleder Ann Haugaard Christiansen, Sindal Privatskole.

Dermed kan elever og lærere allerede mandag morgen, komme i gang med den egentlige undervisning.

- Det tror jeg, at eleverne ser frem til efter syv ugers sommerferie. Vi lærere gør i hvert fald. Faktisk glæder vi os allerede. Banken og revisionsfirmaet Deloitte i Aalborg har netop godkendt vores budgetter for de første tre år - vel at mærke uden, at vi er afhængige af sponsorbidrag fra lokale virksomheder. Det er vi stolte over, og det giver os ro til at kigge fremad og komme i gang med nogle af de sjove ting. Vi skal bl.a. have ansat en lærer mere på halv tid. Vi søger en kreativ og musisk person, oplyser Ann Haugaard Christiansen.

I de kommende uger skal Sindal Privatskole have fundet en pædagog og pædagogmedhjælper til skolefritidsordningen. Det administrative og tekniske personale er på plads.

- Jeg kan godt berolige alle forældre med, at der er styr på rengøringen. Det bliver ikke, som nogen ellers tror, en opgave som forældrene skal klare, fortæller lærer Martin Overgaard.

Sindal Privatskole har klasseinddelingen på plads til sit første leveår, men skolen forventer, at flere elever dukker op de kommende uger.

Flere nyheder fra TV2 Nord