Sindal Skole får eget orkester

På Sindal Skole har det været en stor succes at lave skoleorkester i 3. klasse.

Siden august i år har Sindal Skole og Hjørring Musiske Skole haft et samarbejde omkring et skoleorkester i 3. klasse. Et projekt, der har vist sig som en stor succes.

Grundtanken bag samarbejdet er den musiske læring og styrkelse af samarbejdsevner hos eleverne. I orkestret, der indtil videre består af 52 børn, er der både cornet, baritone, trombone og en rytmegruppe.

- Det er en rigtig stor glæde, at det nu er lykkedes at få gang i dette spændende samarbejde med Sindal Skole. Sindal Skole har gennem mange år haft en meget stor musiktradition med mange elever, der spiller musik - og får undervisning i musikskolen. Denne tradition underbygger og videreudvikler vi med dette tiltag, og jeg håber, at rigtig mange børn i fremtiden via denne vej kan få stor glæde af at udøve musik, siger Erik Randrup fra Hjørring Musiske Skole.

Der har været så stor succes, at næste års 3. klasser også vil få tilbudet om at være med i skolens orkester.

- Det giver et kæmpe fællesskab i klasserne. De arbejder sammen omkring et fælles mål og er afhængige af hinanden. Den læring, eleverne får ved at arbejde sammen, er enormt givende, samtidig med at de får lært at spille et instrument. Det bedste har dog været at opleve, hvordan eleverne er motiveret for undervisningen, og den glæde de finder i at spille sammen, siger skoledistriktsleder Jakob Borup.


Seneste nyt

fra Nordjylland