Sjælden fugl invaderer Skagen

I Skagen er der set cirka 35 af de små Hvidvingede korsnæb, som egentligt kommer fra Rusland.

Hvidvinget korsnæb er en finke, der kommer fra Finland og Rusland, men med års mellemrum kommer den til Skandinavien for at finde føde.

I de seneste to uger er der set flere af de Hvidvingede Korsnæb. Det fortæller Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation i Skagen.

quote De er fløjet 2000 kilometer vestpå og har ramt Skagen. De kan flyve utroligt langt uden at få noget at spise.

Rolf Christensen, ornitolog, Skagen

- Vi har set omkring 35 stykker. Det er mest om morgenen ude på grenen. Det er en særlig finke, som stort set ikke yngler i Europa. For nogle dage siden var der 21 af dem på samme tid her i Skagen, siger ornitolog Rolf Christensen.

Det er mangel på føde, der sender disse 15 centimeter lange småfugle vestpå, hvor de æder frø fra lærk og gran. De hvidvingede korsnæb minder lidt om den danske korsnæb-art, der hedder Lille Korsnæb.

- De er fløjet 2000 kilometer vestpå og har ramt Skagen. De kan flyve utroligt langt uden at få noget at spise, siger Rolf Christensen.

Ganske få gange har denne art ynglet i Danmark. Lige nu kan den altså opleves i Skagen, hvis man er heldig.

- I forhold til Lille og Stor Korsnæb er Hvidvinget Korsnæb mindre og spinklere med hvide bånd i vingen, og dens kald er helt anderledes. Korsnæb har næb over kors, og de kan ligne små papegøjer, siger Rolf Christensen.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland