Sjældne kaimanunger kan nu ses af publikum

Tilbage i maj måned var Aalborg Zoo først i verden til at klække unger af den truede alligatorart, Sort Kaiman. I dag blev ungerne flyttet til Tropehuset, så de nu kan opleves af Aalborg Zoos gæster.

Tilbage i maj måned lykkedes det for Aalborg Zoo at klække 23 små kaimanunger. De tilhørte den art der hedder sort kaiman, og det var første gang nogensinde det var lykkedes at klække unger fra netop den art, udenfor dens naturlige leveområde. I dag blev 10 af ungerne så flyttet til Aalborg Zoos Tropehus, hvor de nu kan opleves af publikum.

- 10 unger er hvad vi har plads til i vores anlæg, så de resterende kommer til Krokkodille Zoo på Falster, siger dyrepasser Jesper Lauritzen.

Den sorte kaiman tilhører alligatorfamilien, og kaimanerne er en særlig gruppe alligatorer, der kun lever i Sydamerika. Den sorte kaiman er udbredt i det nordlige og centrale Sydamerika, hvor den lever i Amazonregnskovens floder og søer. Som navnet antyder, er den ret mørk i farven, og dens krop er dækket af store, grove skæl. Voksne dyr er ofte 3-4 meter lange, men gamle hanner, især i områderne omkring Araguaia floden, kan blive over 5 meter lange.

Kaimanerne er ikke særlig almindelige i fangenskab, og de er meget vanskelige at få til at yngle. I Danmark kan de kun opleves i Aalborg Zoo og i Krokkodille Zoo på Falster.

TV2/NORD har i dag været på reportage hos kaimanungerne i Aalborg Zoo - se med i aften 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland