Sjælesorg på nettet er en stor succes

På mindre end to uger har mere end 200 personer benyttet folkekirkens nye portal sjælesorg.nu, hvor man kan chatte fortroligt med en præst.

Der er tilsyneladende mange danskere med ondt i sjælen, der har behov for at betro sig til en præst. I hvert fald er folkekirkens nye onlineportal sjælesorg.nu på få uger blevet en stor succes. Siden sitet blev lanceret 1. februar har mere end 200 danskere henvendt sig for at chatte fortroligt og anonymt med en præst om sorg og sygdom, kærlighed og krise eller andre af livets store eksistentielle spørgsmål.

Det er biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, der er formand for projektet, og sognepræst i Hals og Hou, Christian Roar Pedersen er ligeledes en del af projektgruppen. Sognepræsten er glad for den store interesse.

- Det er jo rigtig flot. VI sammenligner os med en lignende portal i Sverige, som har været i gang i et par år, og de her omkring 3000 henvendelser om året, så i det lys er vi allerede ret godt med, siger Christian Roar Pedersen.

Det er folk fra hele landet, der bruger portalen, og der er hverken tale om terapi eller behandling, men man kan få lettet sit hjerte og få en snak i stil med, når i øvrigt henvender sig til sin præst ansigt til ansigt, eller over mail, som mange præster i forvejen benytter sig meget af.

- Men det er nok blevet lettere at gå til, fordi det nu er anonymt. Det tror jeg kan få flere til at henvende sig, siger Christian Roar Pedersen.

Lige nu er der fem fastansatte præster, der tager imod henvendelser fire dage om ugen, men fortsætter populariteten, kan de fem formentlig ikke klare hele arbejdet selv, og så er planen, at en lang række sognepræster landet over skal tilknyttes som sjælesørgere på frivillig basis.


Seneste nyt

fra Nordjylland