Sjælsø skal opføre Aabybro skole

Jammerbugt Kommune har indgået aftale med projektudviklingsvirksomheden om opførelsen af en ny skole til 1000 elever.

Sjælsø blev vinder af OPP-konkurrencen (Offentligt Privat Partnerskab) og skal dermed stå for det 12.000 kvadratmeter store byggeri, som er det største udbud i Jammerbugt Kommune i nyere tid.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), fortæller, at kommunen har valgt den særlige OPP-udbudsform for at nå en løsning, hvor der er sikkerhed for økonomien både under udførelsen og i den efterfølgende driftsfase.

- Det er tydeligt, at der i projektets udformning har været meget nøje overvejelser om at skabe en holdbar skole på alle måder. Der er således ikke bare tale om anvendelse af robuste stærke materialer, men også om tekniske fremtidssikrede løsninger og en arkitektur, som er æstetisk holdbar i fremtiden. Økonomisk holder vi os inden for rammen af det afsatte beløb, og jeg vurderer derfor, at vi har fået fuld valuta for vores udbud, siger Mogens Gade.

For Ny Aabybro Skole har Jammerbugt Kommune valgt selv at finansiere byggeriet og betale driften løbende. I andre OPP-projekter er det tilbudsgiver, som skal skaffe finansieringen, hvorved renter og afdrag på byggeriet bliver en del af den løbende driftsudgift.

Sjælsø har i tråd med anbefalinger fra kommunens byggerådgivere besluttet at rive den eksisterende skole ned og bygge en helt ny. Beslutningen er truffet med begrundelse i, at det er mere rentabelt at drive noget, der er helt nyt frem for at reparere på noget, der er af ældre dato. Hensyn til både miljø, energiforbrug, rengøring og vedligeholdelse har spillet ind.

Ny Aabybro Skole samler i alt 1.000 elever fra tre eksisterende skoler i området. Den nye skole kommer til at bestå af to afdelinger − en til indskoling og en til udskoling.

Projektet koster 150 millioner kroner og den nye skole ventes at kunne tages i brug i august 2015.


Seneste nyt

fra Nordjylland