Sjørring Skole er den mest blå skole i landet

Flest elever på Sjørring skole stemte på blå blok under skolevalget, der blev afgjort torsdag.

Der var ingen tvivl, da stemmerne var opgjort torsdag aften, størstedelen af eleverne på Sjørring Skole foretrækker blå blok. Det fortæller TV Midtvest.

De 64 ud af 70 elever stemte på et blåt parti. Særligt Venstre vandt stemmer, og det er selvom, der bor flest socialdemokrater i byen. 

Men selvom byen plejer at vælge rød frem for blå, er eleverne ikke i tvivl om, hvorfor deres første kryds skulle sættes hos højrefløjen:

- Jeg har stemt blå, fordi jeg synes, at et blåt Danmark er et godt Danmark, siger Rasmus Simonsen fra 9.a til TV Midtvest.

- Jeg har stemt på venstre, og det har jeg, fordi de går ind for de samme mærkesager, som jeg gør, siger Esther Bylov Beith, elev i 9.a.

​Og særligt mærkesagerne er noget af det, de blå ungdomspartier har været gode til at videreformidle til eleverne. Det siger Gitte Kastholm der, som lærer på skolen, har overværet ungdomspartiernes partidebatter.

- De ungdomspartier, der har markeret sig tydeligt under debatterne, har været særligt konservativ og venstre. De har været rigtig dygtige til at ramme nogle argumenter, som taler lige ned i det de unge vil vide: ”hvad får jeg ud af det her?”, siger hun.

Ved skolevalget stemte 65.000 elever landet over. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland