Sjusk på nordjyske byggepladser

Arbejdstilsynet har torsdag været på uanmeldt besøg på flere nordjyske byggepladser. Kun en tredjedel havde helt styr på sikkerheden.

Byggepladser over hele landet har torsdag haft besøg af Arbejdstilsynet. Heraf blev der tjekket 80 byggepladser i Midt- og Nordjylland. Cirka en tredjedel af de pladser var i region Nordjylland. Og der var rigeligt at tage fat på.

Arbejdstilsynet fandt, at der kun var komplet styr på sikkerheden på en tredjedel af byggepladserne.

Da der er planlagt opfølgende tilsyn, kan man ved Arbejdstilsynet ikke fortælle præcist, hvilke byggepladser der er tale om, men der er flere eksempler på alvorligt sjusk med sikkerheden i Nordjylland.

På en byggeplads i Rødhus fandt Arbejdstilsynet fejl på et syv meter højt stillads. Her var der både manglende rækværk og huller i stilladset, som medarbejderne kunne falde ned igennem.

- Jeg hæfter mig ved, at der stadig ikke er styr på sikringen, når man arbejder i højder af syv til ti meter, siger tilsynschef for Nordjylland, Gitte Møller Jensen.

På en større byggeplads i Aalborg var der ligeledes problemer. Her blev der givet flere straks-påbud, som betød at arbejdet blev stoppet indtil fejlene bliver udbedret. Der var blandt andet problemer med fare for nedstyrtning, huller i jorden med fjernvarmerør som medarbejderne skulle hoppe over og dårlig adskillelse af områder hvor folk gik rundt til fods, samtidig med der kørte store maskiner med dårlig sigtbarhed rundt i samme område.

Flere byggepladser vil i nærmeste fremtid få opfølgende besøg fra Arbejdstilsynet.


Seneste nyt

fra Nordjylland