Skaarup: Slå ned på udviste kriminelle

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kræver en strammere linie, så udviste kriminelle ikke kan vende tilbage til Danmark og begå ny kriminalitet. Foto: Rune Johansen

Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil have justitsministeren til at handle for at forhindre at udviste kriminelle vender tilbage til Danmark.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, slår fast, at der skal gribes ind over for udviste kriminelle, der vender tilbage til Danmark. Peter Skaarup vil derfor rette henvendelse til justitsminister Morten Bødskov (S) for at høre, hvad justitsministeren vil gøre for at sikre, at dette ikke sker.

Senest er det TV2 Nord, der kan berette, at to svenske statsborgere med arabisk baggrund er blevet varetægtsfængslet for et millionrøveri begået i Nordjylland. De samme to mænd blev for et år siden idømt to års fængsel og udvisning for et væbnet røveri.

- Vi ser desværre, at udviste kriminelle kommer tilbage igen til Danmark og begår ny, grov kriminalitet. Det skal der gribes ind over for. Dansk Folkeparti ønsker jo først og fremmest en genindførelse af grænsekontrollen, så vi kan holde udviste personer som de to svenske statsborgere ude af Danmark, siger Peter Skaarup.

- Vi vil også gerne have minimumsstraffe på området, således at en overtrædelse af et indrejseforbud, med mindre der er tale om formildende omstændigheder, vil koste minimum ét års fængsel. For vi ved desværre, at strafferammen på området ikke bliver udnyttet i dag, siger Peter Skaarup.

Han opfordrer desuden Folketingets andre partier, såfremt de ikke er enige med Dansk Folkepartis forslag, om at komme med deres løsningsforslag til, hvordan man kommer problemet til livs.

Flere nyheder fra TV2 Nord