Skadede krigsveteraner er cyklet i mål i København

45 krigsveteraner har afsluttet deres cykeltur fra Frederikshavn til København , hvor de har sat fokus på idrætsfællesskaber som en hjælp mod krigstraumer.

De har tilbagelagt ni etaper og i alt 700 kilometer, siden de begyndte dres cykeltur i Frederikshavn for lige godt en uge siden.

Det er 45 skadede krigsveteraner, der som en del af DIF's projekt Ride4Rehab har cyklet den lange vej for at sætte fokus på, at idræt, motion og fællesskaber kan være en stor hjælp for mennesker, der er ramt af store psykiske udfordringer.

Veteranerne cyklede i mål på Flagdagen for Danmarks Udsendte. Her ramte de Kastellet i København, og det har været lidt af en tur for de 45 mand, som alle lider af PTSD i forskellige grader.

- Det har været en fuldstændig fantastisk og vanvittig tur. Der er blevet grin og grædt. Det har være rørende – ja alle følelser har været i spil. Det har været super fedt at være sammen med andre veteraner i sådan et sportsprojekt som det her, og jeg må sige, at den slags projekter her virker, når man skal forsøge at forbedre hverdagen for folk som jeg selv, der har det svært med PTSD, siger veteran Geert Girtsø fra Roskilde.

Da veternerne satte i gang i Frederikshavn, var det med selskab af borgmester Birgit S. Hansen, og undervejs har gruppen haft følgeskab af flere politikere, sportsfolk og mediepersonligheder. På den sidste stykke var det statsminister Lars Løkke Rasmussen, der trådte med i pedalerne.

- Det er et fantastisk projekt. Idrætten kan noget. Den kan bringe mennesker sammen, og cyklen kan noget helt ekstraordinært, fordi den er et godt terapeutisk værktøj. Når du sidder derude og er i øjenhøjde med folk og iført lycra, så bliver man lige, siger Lars Løkke Rasmussen.

DIF Soldaterprojekt har eksisteret i syv år, hvor veteraner har skabt fællesskaber gennem fysisk aktivitet. Ride4Rehab er seneste skud på stammen, og det ser altså også ud til at have været en succes.

- Vi er meget stolte af de resultater, vi har haft i DIF Soldaterprojekt. Vi er selvfølgelig også meget tilfredse med Ride4Rehab, som vi meget håber kan fortsætte i de kommende år, siger direktør i DIF, Morten Mølholm Hansen.

Herunder kan du se indslaget fra 28. august, hvor krigsveteranerne begyndte deres cykeltur i Frederikshavn.

40 veteraner startede i dag i Frederikshavn på det store cykelløb Ride4Rehab.

Seneste nyt

fra Nordjylland