Skæbnekamp venter for Hobro

Hobro IK skal søndag eftermiddag møde Vejle i den anden nedrykningskamp.

Søndag klokken 16 begynder nedrykningskamp nummer to for Hobro IK og Vejle. Sidste søndag tabte Hobro IK på hjemmebane, da Vejle slog holdet 1-0. Derfor skal Hobro IK vinde over Vejle i dag, hvis de skal have den mindste chance for at undgå nedrykning.

Kampen spilles på Vejle Stadion, og Hobro IK må i dagens kamp undvære deres anfører Jonas Brix-Damborg, der har karantæne, efter han fik gult kort i anden halvleg af kampen den 12. maj. Efter den kamp sagde Jonas Brix-Damborg til TV2 Nord:

- Det er lort og lagkage, som man siger, for vi har kampen, hvor vi gerne vil have den, og det er os, der lægger pres på dem. Selvfølgelig har de nogen chancer til sidst, hvor vi åbner op, men vi lægger stadig et fornuftigt pres. Det er ren udtur, for vi har større fortjeneste af den her kamp, end resultatet giver.

Kamp om millioner

En nedrykning til første division vil få store konsekvenser rent økonomisk for klubben i Himmerland. Rundt regnet vil Hobro IK miste 10 millioner i sponsoraftaler, billetindtægter, TV-indtægter og så videre, hvis de rykker ned. I forvejen har klubben Superligaens mindste spillerbudget.

- Det er mange penge, det er det. Der er ikke nogen tvivl om, at det, vi har været gode til i Hobro, det er at tage små skridt fremad hele tiden, og der er ingen tvivl om, at hvis vi ender i 1. division, så bliver det nok ikke så mange skridt fremad næste år, men måske lidt stilstand, fortalte Hobro IK's sportschef Jens Hammer Sørensen sidste weekend efter kampen mod Vejle. 

Betyder det også, at I skal skille jer af med spillere, hvis det sker?

- Nej, det gør det som udgangspunkt ikke. Vi har jo altid været en lille klub, og nu kan man sige, at vi har brugt vores Superligapenge på at skrive lange kontrakter på de spillere, vi synes gør en forskel, så vi har kun fire udløb til sommer, og vi har allerede sikret os to nye, sagde Jens Hammer Sørensen til TV 2 Nord. 

Se interview med sportschef Jens Hammer Sørensen fra den 12. maj

Træner fortsætter

Hvis Hobro IK taber kampen i dag, så er der ingen vej uden om nedrykning til 1. division. Men selvom holdet rykker ned, så fortsætter den nyansatte træner, Peter Sørensen, ligegyldigt hvad. Det meldte klubben ud torsdag.

- Peter har leveret et solidt stykke arbejde og sat et positivt aftryk lige fra sin første arbejdsdag her i Hobro IK, hvor han har vist, at han er en rigtig dygtig og erfaren træner. Selvom vi i øjeblikket er i alvorlig fare for at rykke ud af Superligaen, så har vi noteret os en positiv udvikling i klubben med Peter som cheftræner, og derfor ønsker vi at fortsætte samarbejdet, uanset hvilken række vi måtte spille i efter sommerferien, sagde sportschef i Hobro IK, Jens Hammer Sørensen.

Peter Sørensen mener, at der er gode chancer for, at Hobro IK vinder over Vejle i dag. Efter kampen sidste søndag sagde han:

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi har tabt den kamp her, for vi kunne lige så godt have vundet. Det, vi har set er, at der er muligheder, og der er også muligheder for at komme tilbage, sagde han.

Han blev bakket op af anfører, Jonas Brix-Damborg, der også var positiv over for Hobros muligheder i dag:

- Det bliver svært, det ved vi godt. Men det kunne være værre. Vi har egentlig en okay følelse af kampen, for vi har fortjent bedre. Det ved jeg godt, at der ikke er noget, der hedder i fodbold, men vi gør de rigtige ting, og hvis vi også gør det i Vejle, så tror jeg, at der kommer et bedre afkast end i dag, sagde anføreren efter kampen mod Vejle den 12. maj

Hobro IK er ikke den eneste nordjyske klub, der løber på banen i dag. Vendsyssel FF spiller klokken 14 mod Horsens på udebane.


Seneste nyt

fra Nordjylland