Skærpet dom til kvindelig spritbilist

Foto: TV2/Nord

Tirsdag fik en 39-årig kvindelig spritbilist fra Løkken skærpet sin dom fra byretten. Kvinden var i maj måned sidste år skyld i at en 59-årig mand mistede livet.

Lotte Vestergaard Pedersen var den 20. maj 2010 på vej hen til sin eksmand. Inden havde hun drukket flere genstande.

Hun kørte på Løkkensvej mod nord i Vittrup med mindst 139 km/t. Ud for nr. 882 mistede hun herredømmet over bilen, der stødte frontalt ind i en modkørende. Føreren af denne bil, den 59-årige Christian Sørensen, døde af sine kvæstelser.

Begge biler brød i brand, og den dømte blev lagt i kunstigt koma i flere døgn. Promillen blev målt til 1,72. Hun har efterfølgende erkendt at hun kørte bil i påvirket tilstand, men kan ikke huske det.

Sagen bliver ikke mindre tragisk af, at politiet en times tid inden havde fået en anmeldelse om en kvinde, der var kørt afsted i påvirket tilstand. De havde ledt efter hende, men nåede altså ikke at standse hende inden ulykken.

Lotte Vestergaard Pedersen blev i september ved Retten i Hjørring idømt et år og tre måneders fængsel samt frakendelse af kørekortet i otte år. Hun havde anket dommen til frifindelse, mens anklagemyndigheden gik efter en skærpelse.

Og dommen faldt ikke heldigt ud for den kvindelige spritbilist: hun fik nemlig skærpet fængselsdommen med tre måneder, således at hun nu skal afsone et år og seks måneder.

Flere nyheder fra TV2 Nord