Skærpet straf til dødsbilist

Foto: TV2/Nord

Den 25-årige mand fra Svenstrup, der ved Retten i Aalborg blev idømt 15 måneders ubetinget fængsel for at forsage to menneskers død ved et færdselsuheld, fik mandag skærpet sin dom i Vestre Landsret.

Retten idømte den unge mand et år og seks måneders ubetinget fængsel for uagtsomt at have dræbt de to unge mennesker, der var med i bilen, da han kørte galt. Dermed er dommen skærpet med tre måneder. Samtidig fratages han retten til at køre bil i otte år.

Trafikuheldet fandt sted ved Mariendals Mølle i Aalborg den 11. april sidste år. I spirituspåvirket tilstand kørte han cirka 130 kilometer i timen på en motorvejstilkørsel, hvor der var en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen på grund af vejarbejde.

Den 25-årige mistede herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i et betonautoværn, hvorefter den sammenkrøllede bil endte på taget. To passagerer - en 19-årig kvinde og en 23-årig mand - mistede livet ved uheldet.

Ud over fængselsstraffen og frakendelsen af kørekortet er den unge mand blevet pålagt at betale en kontant erstatning til ofrenes forældre.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord