Skæv kønsfordeling på stemmesedler

Kun omkring en fjerdedel af kandidaterne til det kommende kommunalvalg er kvinder.

989 kandidater kæmper om de nordjyske vælgeres gunst til det nært forestående kommunalvalg. Det viser en opgørelse som KMD har lavet.

Og der er kandidater i alle aldre. Tre kandidater er blot 18 år og udnytter således ikke blot deres stemmeret for første gang, men også deres valgbarhed. Mathias Christensen er endda spidskandidat for Ny Brønderslev-listen, der som navnet antyder, går til valg i Brønderslev Kommune.

Den ældste kandidat er Erik Busse, der som 79-årig stiller op for SF i Aalborg Kommune. Han er 29 år ældre end gennemsnitsalderen for en kandidat i Nordjylland. Den er på 50,31 år. Og 29 kandidater er ved valget 50 år gamle

Kønsfordelingen blandt kandidaterne er noget skæv. Hele 719 af de 989 kandidater er mænd. Det svarer til, at 72,7 procent af navnene på stemmesedlerne passer til dåbsattesten på en mandlig kandidat. Tilbage står 270 kvinder.

47 af kandidaterne er studerende, 40 er landmænd, 26 er direktører og 79 er eller har været lærere i folkeskoler eller på ungdomsuddannelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland