Skagen Havn bliver endnu større

Byrådet i Frederikshavn vedtog i går forslaget om at udvide Skagen Havn med 190.000 kvadratmeter deriblandt 950 meter kaj.

Første spadestik til tredje etape af udvidelsen af Skagen Havn rykkede i går et skridt nærmere. Et enstemmigt byråd i Frederikshavn Kommune vedtog forslag til lokalplan, kommuneplantillæg samt miljøvurderingsrapport for udvidelsesplanerne.

- En stor byggesten i forhold til at realisere etape tre udvidelsen er nu faldet på plads med byrådets godkendelse. Nu afventer vi blot den endelige anlægstilladelse fra Trafik- Bygge og Boligstyrelsen, som vi forventer er en formalitet efter byrådets godkendelse, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn. 

Med den nye havneudvidelse kommer der 190.000 kvadratmeter nyt landareal, hvoraf 155.000 kvadratmeter er til udlejning og 950 meter ny kaj.

Formålet er at skabe bedre rammer for havnens kunder med fokus på fiskeri og dets følgeerhverv. FF Skagen A/S og Pelagia Norway har allerede sikret sig henholdsvis 60.000 og 38.000 kvadratmeter af det nye areal.

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S), er begejstret for havneudvidelsen og ser store muligheder i projektet.

- Byrådet bakker fuldt og helt op om planerne for Skagen Havn. Med sin strategisk vigtige placering har Skagen Havn et stort potentiale for at udvide forretningen og fortsætte den organiske vækst. Vi er ambitiøse, og Skagen Havns vækstkurve viser, at vi har noget at have ambitionerne i, siger Birgit S. Hansen.

Skagen Havns investeringer betales alene af havnen og den kommercielle aktivitet, som erhvervskunder bidrager med. Dog stiller Frederikshavn Kommune lånegarantier for op til 570 millioner kroner til rådighed for de lån, som havnen optager. Den endelige pris for udvidelsen fastsættes, når udbudsrunden er afsluttet og evalueret.

Udvidelsen sendes i udbud i begyndelsen af oktober, og det er projekteret til at stå færdig i løbet af år 2020.


Seneste nyt

fra Nordjylland