Skagen-vartegn genskabes af brugere på dagtilbud

Foto: Frederikshavn Kommune

Et næsten 50 år gammelt vartegn i Skagen blev i efteråret fjernet på grund af råd i træet, men nu genskabes det i friskt træ af brugerene på Dagtilbuddet Nordstjernen.

Efter 48 års tro tjeneste blev et af Skagens vartegn - Silden over Skagen Rådhus - i efteråret fjernet på grund af råd i det træ, silden er lavet af.

Vartegnet mangler, og nu har Frederikshavn Kommune hyret Dagtilbuddet Nordstjernen til at genskabe "Silden".

- Jeg har rettet henvendelse til Dagtilbuddet Nordstjernen, fordi jeg ved, at de har lavet nogle rigtig gode løsninger på deres snedkerværksted. Heldigvis har de takket ja til udfordringen, og resultatet ser ud til at blive virkelig godt, siger Preben Holm fra Ejendomscenteret, der er ansvarlig for drift på Skagen Rådhus.

Arbejdet med at genskabe Silden skrider hastigt frem på Nordstjernens snedkerværksted og vækker samtidig stor begejstring hos de borgere, der er tilknyttet dagtilbuddet og er med til at genskabe det vigtige vartegn.

Nordstjernens brugere er borgere med varigt nedsat fysisk eller psykist funktionsevne, og Nordstjernen har i alt 26 borgere tilknyttet.

- I midten af januar modtog vi et stort stykke Limtræ fra Lilleheden ved Hirtshals, og det har vist sig, at der svømmede en ny Sild rundt derinde, som vi så småt er ved at få befriet, siger Poul Svenningsen, pædagog, billedkunst- og sløjdlærer på Dagtilbuddet Nordstjernen.

Der er ikke tale om en hvilken som helst sild, men et vigtigt symbol for Skagen, der henviser til byens historiske status som fiskericentrum. Derfor tager Nordstjernen - der sideløbende arbejder på andre projekter - ikke nogen aftalt dato for, hvornår Silden igen pryder Skagen Rådhus.